Vitaal en Meer Aalsmeer

06-24770880 | Lakenblekerstraat 24 | 1431 GG | Aalsmeer | info@vitaal-aalsmeer.nl

Ontspannings- of sportmassage

Een ontspanningsmassage is een massage gebaseerd op de klassieke massage, waarbij op een rustige respectvolle manier diverse massagetechnieken worden toegepast, zoals veel effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), tapotements (kloppen) en fricties (drukpunten).

De massage zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest, waardoor gevolgen van stress (zoals stijve spieren in nek/rug, slaapproblemen of spanningshoofdpijn) worden verminderd. Tevens verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid en wordt door de behandeling de afvoer van het lymfevocht gestimuleerd waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten.

Mogelijkheden:

Een behandeling van een uur of anderhalf uur omvat het gehele lichaam, waarbij de genoemde massagetechnieken worden toegepast op rug, nek, hoofd, armen, handen, benen en voeten.

Het is ook mogelijk, afhankelijk van je wensen, om voor een deelgebied-massage te kiezen van bijvoorbeeld:
• Nek, schouders en rug, of
• Benen (voor- en achterzijde) en voeten, of
• Hoofd, armen en handen.

Ook een sportmassage behoort tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld ter voorkoming of behandeling van blessures.

Voetreflexzonemassage

Bij een voetreflexzonemassage worden zowel lichamelijke als geestelijke klachten behandeld d.m.v. drukpuntmassage op de voeten. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. De voetreflexzonemassage heeft daarom een gunstige invloed op de gehele mens en spreekt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan. Dit kan leiden tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Hotstone-massage

Een Hotstonemassage is een fascinerende interactie tussen massage, werken met energie en de weldadige werking van warme afgeronde basaltstenen. Basalt is een hard ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid, waardoor zij de warmte lang en goed kan vasthouden. Het masseren met de tot 45°C verwarmde stenen maakt de spieren los en ontspant ze, bevordert de doorbloeding, de warmtehuishouding in het lichaam en de afvoer van afvalstoffen. Tevens worden de orgaanfuncties gestimuleerd, de geest tot rust gebracht en wordt het immuunsysteem versterkt. Kortom een warme en rustgevende behandeling die het lichaam weer in balans kan brengen!

Deze massagevorm is bijzonder geschikt voor mensen die last hebben van een of meerdere van de onderstaande klachten:
– Spanningen
– Stress
– Spierproblemen
– Spijsverteringsproblemen
– Gewrichtsklachten
– Hoofdpijn
– Nek- en rugklachten
– Zenuwpijn
– Fybromyalgie en reuma (niet in ontstekingsfase)
– Slechte doorbloeding

Goed om te weten

Indien de buitentemperatuur 25 graden of hoger is, geef ik géén hotstone-massage. Bij een te hoge temperatuur krijgt het lichaam namelijk niet de kans de opgenomen warmte kwijt te raken, wat kan leiden tot hoofdpijn of misselijkheid.

Stoelmassage

De massage wordt uitgevoerd op een speciaal daarvoor ontworpen stoel. Door het behandelen van specifieke drukpunten op energiebanen die door het lichaam lopen, worden alle lichamelijke functies gestimuleerd. Geblokkeerde energie kan weer doorstromen en de bloedsomloop wordt optimaal gestimuleerd. Je kunt hierbij je kleding gewoon aanhouden. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt; een opkikker voor lichaam en geest!

In ongeveer 30 minuten zullen rug, heupen, benen, armen, schouders, hoofd, nek en borstkas worden behandeld. Hierbij wordt druk uitgeoefend op de spieren, pezen, gewrichten, zenuwen, bloedvaten en meridianen.

Manuele lymfedrainage of oedeemtherapie

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3de uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen, lymfebanen en de hersenbanen. Erg veel processen in het lichaam verlopen via dit lichaamsvocht. Onder meer het vervoer van zenuwprikkels, hormonen of schadelijke stoffen (bijvoorbeeld bacteriën) en het uitwisselen van stoffen (bijvoorbeeld bouw- en afbraakstoffen) en gassen (denk aan koolzuurgas en zuurstof). De processen via het lichaamsvocht noemen we de waterhuishouding. Het lichaam is in een optimaal evenwicht als de waterhuishouding in een optimale conditie verkeert.

Het lymfestelsel (de lymfevaten en -knopen) speelt een belangrijke rol bij het scheppen en onderhouden van de ideale leefomgeving voor onze lichaamscellen. Het is namelijk de lymfe die hierin een voedende, zuiverende en drainerende rol vervult.

Lymfedrainage is dus een normale, natuurlijke functie in ons lichaam, die echter bemoeilijkt kan worden door ziekte, stress, operatie of als gevolg van een ongeval. In dit geval kan de drainage van de lymfe manueel (met de handen) plaatsvinden. Omdat de manuele lymfedrainage afvalstoffen sneller afvoert, is het tevens een prima ondersteuning bij het afvallen. Manuele lymfedrainage is uitermate ontspannend.

De prijzen van de massages zijn:

30 minuten – € 30,00
45 minuten – € 45,00
60 minuten – € 50,00
90 minuten – € 70,00

Alle prijzen zijn inclusief BTW. Voor elke massage wordt een korte intake gehouden.

Massages kunnen ook gecombineerd worden.

Je kunt bij mij pinnen.

Openingstijden:

ma t/m vrij van 09:00 – 17:00
ma en di avond van 19:00 – 20:30
zat van 09:00 – 11:00

Vitaal en Meer Aalsmeer

Lakenblekerstraat 24
1431 GG Aalsmeer
06-24770880